Ukrán parancsnok: Csak átmenetileg szünetelnek az összecsapások Bahmutnál

2023. június 1. – 16:15

Másolás

Vágólapra másolva

Megváltozott a Donyeck megyei Bahmut városánál a hadművelet formátuma, ezért átmenetileg szünetelnek a harcok – mondta Olekszandr Szirszkij, az ukrán fegyveres erők szárazföldi erőinek parancsnoka az Ukrajinszka Pravdának, számolt be az MTI.

„A helyzet Bahmut irányában megváltozott. Jelentősen csökkentek az orosz erők rohamai. Első pillantásra úgy tűnik, hogy az ellenség felhagyott a támadó hadműveletek folytatásával a térségben, de ez nem felel meg a valóságnak”

– mondta. Szirszkij szerint azért tűnhet úgy, hogy az oroszok felhagytak a támadó hadműveletekkel, mert a Wagner-csoport épp kivonja alakulatait, ez pedig a „nyugodtság benyomását keltheti” – mondta az övezetben tartózkodó katonai vezető.

Oleh Szinyehubov, Harkiv megye kormányzója a Telegramon arról tájékoztatott, hogy csütörtökön az orosz erők csapást mértek a megyeszékhely, Harkiv ipari övezetében egy létesítményre. A romok alól sértetlenül mentettek ki egy nőt. Az Ukrajinszka Pravda helyi kormányzók beszámolóiból készített délelőtti beszámolójában azt írta, hogy az elmúlt napban országszerte hét civil vesztette életét, 27 pedig megsérült. Az ukrán vezérkar reggeli helyzetjelentése szerint az orosz hadsereg ukrajnai embervesztesége 460-nal mintegy 208 370-re nőtt. Az ukrán erők megsemmisítettek egyebek mellett két harckocsit és 14 tüzérségi rendszert.

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!