Prigozsin bohócoknak nevezte az orosz hadsereg vezetőit

2023. június 1. – 11:36

Másolás

Vágólapra másolva

A Wagner-csoport zsoldosai hajlandók tovább harcolni Ukrajnában, ha nem az orosz hadsereget irányító „bohócoktól” kellene függniük – mondta Jevgenyij Prigozsin, a Wagner alapítója. A 62. születésnapját csütörtökön egy kiképzőtáborban ünneplő Prigozsin azt is megerősítette, hogy emberei június 5-én végleg elhagyják a kelet-ukrajnai Bahmut városát, miután átadták azt az orosz reguláris erőknek.

„Ha az egész parancsnoki lánc 100 százalékban megbukik, és csak olyan bohócok fognak irányítani, akik húsdarálóba küldik az embereket, akkor mi ebben nem veszünk részt” – mondta a káromkodással teli kommentárjairól ismert Prigozsin. Azt is hozzátette, hogy az emberei körülbelül egy hónapig a frontvonaltól távol akarnak pihenni. „Ez egy kemény év volt. Aztán majd meglátjuk, hogy mi lesz” – mondta.

Prigozsin az elmúlt hónapokban rendszeresen sértegette Vlagyimir Putyin orosz elnök legfelsőbb katonai vezetőit, különösen Szergej Sojgu védelmi minisztert. Múlt héten azt is közölte, hogy felkérte az ügyészséget, vizsgálják ki, hogy vezető orosz védelmi tisztviselők követtek-e el „bűncselekményt” az ukrajnai háborúban.

(Sky News)

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!