Ukrán dróntámadás érhetett egy oroszországi olajfinomítót

2023. május 31. – 09:18

Másolás

Vágólapra másolva

Az oroszországi Krasznodar régió kormányzója szerda reggel közölte, hogy valószínűleg drón okozta az Afipszkij olajfinomítóban kitört tüzet. A tüzet hamar eloltották, áldozatok nem voltak.

Az olajfinomító nem messze van Novorosszijszk fekete-tengeri kikötőjétől, egy másik olajfinomító közelében, amelyet ebben a hónapban többször ért már támadás.

Független hírforrás egyelőre nem erősítette meg a kormányzó jelentését, így egyelőre nem lehet tudni, hogy támadás történt-e, és ha igen, valóban ukrán drón okozta-e a tüzet. Oroszország korábban több oroszországi dróntámadásért is Kijevet tette felelőssé, de Ukrajna eddig egyik esetben sem vállalta a felelősséget.

Szerda reggel az Ukrajnával határos Belgorod régió kormányzója is közölte, hogy újabb dróntámadásokat hajtottak végre a régióban. A kormányzó szerint egy, a határhoz közeli városban négy ember sérült meg a dróncsapásban. Gladkov szerint két embert kórházban ápolnak. Állítása szerint a héten ez már a harmadik támadás volt, ami a várost érte.

Kijev nem reagált az állításokra.

(Guardian)

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!