Rogán államtitkára Ukrajna jövőbeni NATO-tagságáról tárgyalt Varsóban

2023. május 31. – 09:36

Másolás

Vágólapra másolva

A Miniszterelnöki Kabinetiroda nemzeti információs államtitkára és nemzetbiztonsági főtanácsadója, Kovács József altábornagy is részt vett azon a varsói találkozón, amelyen a felek egyhangúlag kijelentették, hogy készek támogatni Ukrajnát ameddig csak szükséges, írja a hvg.hu.

A Bukaresti Kilencek (Magyarországon kívül tagja még a csoportnak Észtország, Lettország, Litvánia, Lengyelország, Románia, Bulgária, Csehország és Szlovákia) május 24-i találkozójáról a lengyel nemzetbiztonsági hivatal adott ki közleményt és fotókat, ezeken vette észre a lap Rogán Antal főtanácsadóját.

Ez az ülés készítette elő a NATO június 6-ára Pozsonyba tervezett csúcstalálkozóját. A tárgyaláson a felek megerősítették, hogy továbbra is egységesen kívánnak fellépni a NATO és az EU fórumain, újra elítélték Oroszország Ukrajna elleni háborúját és kijelentették, hogy Ukrajna győzelme fontos egész Európa biztonságának és stabilitásának szempontjából.

A hvg.hu szerint érdekes kettősség, hogy miközben a kormány magas rangú képviselői a békepárti retorikát hangoztatják a háborúval kapcsolatban, Rogán Antal egyik államtitkára Ukrajna támogatásáról és jövőbeni NATO-tagságáról tárgyal.

Ez a cikkünk ide kattintva angol nyelven is olvasható a Telex English oldalán. Nagyon kevés az olyan magyarországi lap, amelyik politikától független, és angol nyelvű híreket is kínál. A Telex viszont ilyen, naponta többször közöljük minden olyan anyagunkat angolul is, amelynek nemzetközi relevanciája van, és az angolul olvasó közönségnek is érdekes lehet: hírek, politikai elemzések, tényfeltárások, színes riportok. Vigye hírét a Telex English rovatnak, Twitterünknek és angol nyelvű heti hírlevelünknek az angolul olvasó ismerősei között!

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!