Bécsben szeptembertől ingyenes lesz az iskolai menza

2023. május 30. – 20:30

Másolás

Vágólapra másolva

Idén ősztől Bécsben az egész napos kötelező iskolai ellátásban minden gyermeknek és fiatalnak ingyenes lesz az ebéd, írja a Stadt Wien a Facebook-oldalán. Számokkal szemléltetve: ez az intézkedés két iskolás korú gyereket nevelő családnak körülbelül 2000 euró megtakarítást jelent évente, azaz körülbelül 740 ezer forintot.

Az oktatási tanács szerint fontos felhívni a figyelmet arra, hogy a jelenlegi infláció a középosztályra is hatalmas terhet ró.

„Ezért fontos, hogy konkrét könnyítéseket biztosítsunk azoknak, akiknek a gyerekei nappali tagozatos iskolába járnak. Ezek az iskolaformák rendkívül fontosak a munka és a családi élet összeegyeztetése szempontjából, és nagyobb esélyegyenlőséget biztosítanak az oktatási rendszerben”

– olvasható a Stadt Wien honlapján.

2023-ban a város közel 38 millió eurót fordít a kötelező egész napos iskolákban működő ingyenes menzára. A következő évben valamivel több mint 44 millió eurós beruházást terveznek.

Korábban több részben foglalkoztunk az iskolai menza problémáival, ennek a főbb tanulságait itt foglaltuk össze. A most Bécsben bevezetni tervezett ingyenes étkeztetés például Berlinben már pár éve működik.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!