Madeleine-ügy: befejeződött a keresés a víztározónál, többzsáknyi lehetséges bizonyítékot küldtek Németországba

2023. május 26. – 12:48

Másolás

Vágólapra másolva

Befejeződött a portugáliai víztározó vizsgálata, amit a portugál, német és brit rendőség a 16 éve, háromévesen eltűnt brit kislány, Madeleine McCann ügyében indított nyomozás részeként fésült át – írja a Sky News. A területen bizonyítékokat gyűjtöttek össze, amiket Németországba küldtek további vizsgálatra.

A 2007-ben eltűnt kislány ügyében sokáig nem történt előrelépés, de 2020-ban ismét feléledt a remény a rejtély megoldására: a német rendőrség egy Christian B. nevű férfit gyanúsított meg, aki többszörösen büntetett előéletű, és gyermekek ellen elkövetett szexuális visszaélések is kötődnek a nevéhez. A Madeleine-ügyben a mai napig nem emeltek vádat a férfi ellen, aki jelenleg is börtönben van más bűncselekmények miatt. Erről itt írtunk bővebben.

Az algarvei víztárazó területén „egy tipp nyomán” kezdtek el kutatni a rendőrök. A Silves városához közeli víztározóban a gyanúsított Christian B. már járt korábban, és kb. 50 kilométerre található onnan, ahonnan Madeleine 16 évvel ezelőtt eltűnt.

Nyomozók a portugáliai víztározó területén 2023. május 25-én – Fotó: Luis Ferreira / Reuters
Nyomozók a portugáliai víztározó területén 2023. május 25-én – Fotó: Luis Ferreira / Reuters

A rendőrség három napig dolgozott a helyszínen, több helyen ástak, és magát a víztárazót is átvizsgálták. Azt egyelőre nem tudni, jelentősek lehetnek-e a bizonyítékok, de a helyszínről több zsákban szállították el a talált tárgyakat. Ezeket további vizsgálatok céljából Németországba szállítják.

Christian Wolters német ügyész a keresés kapcsán azt nyilatkozta: „Természetesen vannak várakozásaink, de nem túl magasak”. Hozzátette, testet is keresnek, de bármilyen ruhadarab megtalálása is komoly előrelépést jelentene a nyomozás szempontjából. Egyelőre viszont „nincs olyan fejlemény, amiről be tudnánk számolni” – mondta.

A német rendőrség ígérete szerint azonnal beszámolnak arról, ha a begyűjtött anyagok között az ügy szempontjából releváns bizonyítékra bukkannak.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!