Folytatódik a Madeleine-ügy, átvizsgálnak egy víztározót

2023. május 22. – 14:57

Másolás

Vágólapra másolva

Újabb helyszín vizsgálatát indítja meg a német rendőség a 16 éve, háromévesen eltűnt brit kislány, Madeleine McCann ügyében. Madeleine egy portugáliai üdülőhelyről tűnt el, és a brit kislány sorsáról azóta sem tudni semmi biztosat.

2020-ban ismét feléledt a remény a rejtély megoldására: a német rendőrség egy Christian B. nevű férfit gyanúsított meg, aki többszörösen büntetett előéletű, és gyermekek ellen elkövetett szexuális visszaélések is kötődnek a nevéhez. A Madeleine-ügyben azonban a mai napig nem emeltek vádat a férfi ellen, ennek ellenére Christian B. jelenleg is börtönben van más bűncselekmények miatt, amikről itt írtunk bővebben.

A Sky News azt írja, hogy a kislány holtteste után kutató német rendőrök most egy víztározót kutatnak majd át, az átvizsgálás kedden kezdődik. A Silves városához közeli víztározóban a gyanúsított Christian B. már járt korábban, és kb. 50 kilométerre található onnan, ahonnan a Madeleine 16 évvel ezelőtt eltűnt. A Telegraph információi szerint a hatóságok már hétfőn megkezdik a víztározóhoz vezető utak lezárását. A Scotland Yard nyomozói már a helyszínen vannak, de csak megfigyelőként vesznek részt a munkálatokban.

Ez lesz az első ilyen jellegű nagyszabású művelet 2014 júniusa óta, amikor is a brit rendőrség engedélyt kapott arra, hogy Praia da Luzban, az eltűnés helyszínén holttestek felderítésére kiképzett kutyák és talajradar segítségével ásatásokat végezzen.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!