Erdoğan: Törökországnak különleges kapcsolata van Putyinnal

2023. május 19. – 20:28

Másolás

Vágólapra másolva

Erős ország vagyunk és pozitív kapcsolatunk van Oroszországgal – nyilatkozta Recep Tayyip Erdoğan török elnök a CNN-nek. Erdoğan elmondása szerint Törökországnak „különleges kapcsolata” van Vlagyimir Putyin orosz elnökkel, és ez tette lehetőve a gabonaszállítmányokról szóló megállapodást, amivel sikerült elkerülni a globális élelmezési válságot. Ugyanakkor elutasította, hogy hasonló szankciókat vessenek ki Oroszországra, mint a nyugati országok. Szerinte Oroszországnak és a Törökországnak minden területen szüksége van egymásra. Úgy látja, hogy a nyugat viszonyulása Oroszországhoz nem elég kiegyensúlyozott, ami nem szerencsés.

Az interjúban Erdoğan kritizálta Joe Biden amerikai elnöket, amiért korábban autokratának nevezte őt. Egy diktátor részt venne egy választás második fordulójában? – kérdezte a riportertől.

Recep Tayyip Erdoğan 49,51, a kihívója, Kemal Kılıçdaroğlu pedig 44,88 százalékot kapott az elnökválasztás első fordulójában, így két hét múlva, május 28-án egy második fordulóban választják meg Törökország következő elnökét.

(CNN)

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!