Az orosz védelmi tárca szerint csapataik kedvezőbb védvonalat foglaltak el Bahmutban, Prigozsin szerint visszavonultak

2023. május 17. – 17:44

Másolás

Vágólapra másolva

Precíziós fegyverekkel mért csapást az orosz haderő egy mikolajivi hajójavító üzemben telepített nagy lőszerraktárra, áll az orosz védelmi minisztérium szerda délutáni jelentésében. A tárca szóvivője, Igor Konasenkov tábornok szerint az ukrán fegyveres erők egy nap alatt 730 katonát vesztettek, közülük 360-an Donyeck körzetében estek el, miközben a megszálló csapatok egy vezetési- és megfigyelőpontot és egy lőszerraktárt is megsemmisítettek a térségben.

A védelmi minisztérium jelentésében ezután arról írnak, hogy a közel egy éve ostromlott Bahmutban tovább folytak a harcok a nyugati városrész bevételéért, az orosz erők hét támadást vertek vissza és kedvezőbb védelmi pozíciókat foglaltak el.

Csakhogy a városban szintén jelenlévő Wagner magánhadsereg vezetője, Jevgenyij Prigozsin azzal reagált a közleményre, hogy súlyos áldozatok árán megszerzett területeket adtak fel, és Bahmutnak már csak kevesebb mint másfél négyzetkilométernyi része áll orosz ellenőrzés alatt. Közben Andrej Maroscsko, a luhanszki „népi milícia” nyugállományú ezredese az orosz felderítésre hivatkozva azt mondta, hogy a Minykivka-Csasziv Jar úton jelentős ukrán erősítés halad a harcok helyszíne felé.

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!