Több michigani iskola betiltja a hátizsákokat az iskolai lövöldözések miatt

2023. május 11. – 16:38

Másolás

Vágólapra másolva

Két michigani iskolai körzet is megtiltotta a diákjainak, hogy a jövőben hátizsákokat vigyenek be az iskolák területére. Az egyik körzet azzal érvelt, hogy a közelmúltban több olyan eset is történt, amikor diákok fegyvert vittek be magukkal az iskolába.

A Grand Rapids Public Schools szerdán jelentette be, hogy betiltja a hátizsákokat, miután egy töltött pisztolyt találtak egy harmadikos gyerek táskájában – és ez már a negyedik diáktól elkobzott fegyver volt ebben a tanévben – írja a CNN.

Az iskola közleménye szerint a négy esetből háromban hátizsákokban találták meg a fegyvereket. Az iskola képviseletében Leadrine Roby elmondta, nem volt könnyű meghozni ezt a döntést, és tudják, hogy jelentős kényelmetlenséget okoznak ezzel a családoknak. „Több mint frusztrált vagyok, hogy egy ilyen döntésre van szükség, de a biztonságot kell előtérbe helyeznünk, és ez a döntés erről szól” – mondta Roby. A tiltás „további értesítésig” lesz érvényben.

A Grand Rapids-i szabályozás alig néhány nappal azután látott napvilágot, hogy egy másik michigani iskolai körzetben május 1-jétől a Flint Community Schools is betiltotta a hátizsákokat.

„Elérkeztünk ahhoz a ponthoz, amikor nehéz döntéseket kell hoznunk” – áll az illetékesek közleményben, amelyben az is szerepel, hogy biztonsági okokból tiltották be a hátizsákokat.

A két michigani körzet döntése olyan időszakban született, amikor az Egyesült Államok iskolái azzal küszködnek, hogyan készüljenek fel a tömeges lövöldözésekre az iskolákban és hogyan akadályozzák meg őket.

A CNN szerint az év elejétől március 27-ig legalább 16 olyan lövöldözés történt az Egyesült Államok iskoláiban, amelyekben legalább egy ember megsebesült.

Ha csak a naptári évet nézzük: márciusban három gyerek és három felnőtt vesztette életét a Tennesse állambeli Nashville-ben történt iskolai lövöldözésben. Januárban pedig egy hatéves gyereket vett őrizetbe a rendőrség a virginiai Newport Newsban, miután rálőtt egy tanárára. A pisztolyt a hátizsákjában vitte be az iskolába.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!