Szándékosan lőtt rá a hatéves gyerek a tanárára Virginiában

2023. január 10. – 14:18

Másolás

Vágólapra másolva

Nem volt előzménye annak, hogy egy hatéves kisfiú meglőtte a tanárát pénteken a virginiai Newport Newsban, de pontosan továbbra sem lehet tudni, mi késztethette a gyereket arra, hogy a tanárára támadjon – írja a Guardian.

Keddi sajtótájékoztatóján a város rendőrfőnöke, Steve Drew elmondta: a bizonyítékok alapján már biztosan megállapítható, nem baleset történt, szándékosan lőtt rá a kisfiú a tanárra.

A huszonöt éves tanárnő, Abby Zwerner épp órát tartott, amikor a fiú elővette a fegyvert a táskájából. Drew elmondta, információik szerint se fizikai, se verbális összetűzés nem előzte meg a lövést.

Amikor a gyerek elővette a pisztolyt, a tanár felemelte a kezét, a golyó a kezén keresztül a mellkasába hatolt.

Bár az első híradások szerint a tanár és a gyerek egyedül tartózkodott az osztályteremben, a rendőrfőnök kedden arról beszélt, Zwerner lélekjelenlétéről tanúskodik, hogy az életveszélyes sérülései ellenére azonnal elkezdte kiterelni a gyerekeket a teremből, miközben a lövés hangjára a terembe siető egyik alkalmazott lefogta a kisfiút. A kiérkező rendőrök őrizetbe vették, jelenleg egy egészségügyi intézményben tartják fogva. A tanárnőt kórházba szállították.

Később kiderült, a fiú által használt 9 mm-es pisztolyt legálisan vásárolta az édesanyja, és a család otthonában tartotta. A kisfiú a hátizsákjában vitte be a fegyvert az iskolába. Bár az iskolában korábban felszereltek fémdetektoros beléptetőkapukat, az eset idején nem voltak bekapcsolva.

Egyelőre nem egyértelmű, mi lesz a gyerek sorsa. Bár a rendőrség a fiú édesanyját is kihallgatta, nem világos, hogy vádat emelhetnek-e ellene. A virginiai törvények értelmében a fegyvertulajdonosok ellen büntetőeljárás indulhat, ha olyan helyen vagy módon tárolják a töltött fegyvert, amely 14 év alatti gyermekek életét vagy testi épségét veszélyezteti. A törvény megsértése vétségnek minősül, és legfeljebb egy év börtönbüntetéssel és 2500 dollár pénzbírsággal büntethető. Olyan törvény viszont nincs, amely előírná, pontosan hogyan kell tárolni a fegyvereket, és olyan sem, amely előírná a fegyvertulajdonosok számára, hogy zárják el a fegyverüket.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!