Tucker Carlson a Twitteren tér vissza egy saját műsorral

2023. május 10. – 07:47

Másolás

Vágólapra másolva

Két héttel azután, hogy viharos körülmények között távozott a jobboldali Fox News hírcsatornától Tucker Carlson műsorvezető, aki ott az Egyesült Államok legnézettebb politikai műsorát vezette, Carlson a Twitteren tért vissza egy videóval, amiben bejelentette, hogy ott indít új műsort, írja a BBC. Elon Musk a Twitteren azt írta: a Twitter nem kötött semmiféle külön szerződést a műsorvezetővel, és ugyanazok a szabályok vonatkoznak rá, mint más tartalomkészítőkre.


Carlson a videóban azt mondta: „Nem lehet szabad társadalom, ha az emberek nem mondhatják ki, amit igaznak gondolnak”, és kifejtette benne azt is, hogy hamarosan műsorának új változatát hozza el a Twitterre. „A Twitter nem egy pártos oldal, itt mindenki megengedett, és szerintünk ez jó dolog” – mondta még. A videóban Carlson arról is beszél, hogyan működik a hírközlés, hogy mennyit számít a kontextusba helyezés.

Áprilisban a Fox News rövid közleményben jelentette be, hogy a csatorna és Carlson „megállapodott abban, hogy elválnak útjaik”. Utolsó tévéműsora a csatornánál alig néhány nappal korábban került adásba. A New York Times úgy tudja, egy konkrét üzenetváltásra vezethető vissza a Fox News egykori sztárműsorvezetőjének kirúgása. Ebben Carlson a Capitolium 2021-es ostroma utáni napon részletesen vallott egy utcai verekedést rögzítő videó kapcsán az egyik producerének arról, hogy bár elborzasztotta, szurkolt a trumpista huligánoknak, hogy verjék agyon az „antifás csávót”.

A Tucker Carlsonról készült portrénkat itt olvashatják.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!