Nem sokáig tartott a családi összeröffenés: Harry herceg a koronázás után pár órával már úton volt Kaliforniába

2023. május 8. – 10:29

Másolás

Vágólapra másolva

Május 6-án, szombaton tartották III. Károly és Kamilla koronázását a londoni Westminster apátságban. Az ünnepségen a király fia, a királyi családdal az utóbbi időben nem túl jó viszonyt ápoló Harry herceg is részt vett. Nem maradt sokáig, a szertartás után pár órával már úton is volt hazafelé, Kaliforniába – írja a Sky News.

Sokáig kérdés volt, hogy Harry és felesége, Meghan Markle ott lesznek-e a koronázáson. Április közepén vált biztossá, hogy Harry végül részt vesz az ünnepségen, Meghan azonban nem: a Telegraph szerint azért, mert négyéves kisfia, Archie születésnapját szeretné ünnepelni kaliforniai otthonukban. Valószínűleg Harry is azért siethetett haza, hogy csatlakozzon a családi ünnepléshez.

Bár az istentiszteleten részt vett Harry herceg, az Buckingham-palota erkélyen már csak a királyi család hivatásos tagjai lehettek jelen, így ő nem volt ott.

A SkyNews értesülései szerint a herceg akkorra már a British Airways Kaliforniába tartó járatán ült. Helyi idő szerint szombat este fél nyolcra (londoni idő szerint vasárnap hajnali fél négyre) már meg is érkezett Los Angelesbe.

A járat dolgozói megerősítették a sajtóértesüléseket, de további részleteket nem osztottak meg a herceg utazásáról.

Harry herceg először jelent meg a királyi család tagjaival együtt egy hivatalos eseményen mióta megjelent a memoárja, a Tartalék, amiben nem csak saját magáról osztott meg elég személyes és nem feltétlenül pozitív információkat, a család tagjait sem tüntette fel valami jó színben.

A koronázáson a harmadik sorban, nagybátyja, András herceg mellett kapott helyet, aki tavaly mondott le hivatalos szerepeiről és minden címéről, miután a királyi család is kihátrált mögüle sorozatos botrányai miatt.

Harry herceg a koronázásra érkező vendégek körében, az előtérben András herceg – Fotó: Toby Melville / AFP
Harry herceg a koronázásra érkező vendégek körében, az előtérben András herceg – Fotó: Toby Melville / AFP

Bár Harry herceg több vendéggel és unokatestvérével, Beatrice hercegnővel és férjével is beszélgetett, a kamerák előtt nem került interakcióba sem Vilmos herceggel, sem az apjával, III. Károllyal.

A koronázási szertartásról ebben a cikkben írtunk bővebben.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!