Őrizetbe vették a belgrádi iskolában 8 társát lelövő gyerek apját

2023. május 6. – 14:17

Másolás

Vágólapra másolva

Nyolc diák és az iskolaőr halt meg abban az előre kitervelt iskolai lövöldözésben, ami szerdán történt Belgrádban. Egy hetedikes diák ölte meg a társait, az áldozatokon kívül még hat gyerek és egy tanár sebesült meg. Mivel a diák még nem töltötte be a 14. életévét, nem büntethető. A rendőrség szombaton közölte, hogy az elkövető édesapját őrizetbe vették, és javasolni fogják az előzetes letartóztatását.

A Szabad Magyar Szó tudósítása szerint az apát a közbiztonság elleni súlyos bűncselekmény elkövetésével vádolják, éveket tölthet börtönben. A bírósági meghallgatáson az apa tagadta az ellene felhozott vádakat. Az őrizetbe vételét azért tartották fent, hogy ne tudja befolyásolni a tanúkat.

A gyanú szerint az apa a fiát többször is lőtérre vitte, együtt gyakorolták a lőfegyverek és lőszerek használatát, annak ellenére, hogy a fiú csak 13 éves volt, és az ilyen tevékenység nem megfelelő az életkorához. A bíróság szerint az apa nem tárolta biztonságos helyen a fegyvereket, lőszereket, így kerülhetett a gyerek birtokába CZ Shadow és Ruger MK típusú lőfegyver.

Az elkövetőt a belgrádi gyermek- és ifjúsági neurológiai és pszichiátriai klinikán helyezték el megfigyelésre.

A Guardian arról számolt be, hogy öt áldozatot szombaton már el is temetnek.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!