Ukrán védelmi minisztérium: Az oroszok május 9-ig be akarják venni Bahmutot

2023. május 5. – 15:05

Másolás

Vágólapra másolva

Oroszország május 9-ig, a második világháborút a nyugati fronton lezáró győzelem napjáig át akarja venni az ellenőrzést a Donyeck megyei Bahmut fölött, ezért máshonnan a városhoz vezényelnek újabb Wagner-zsoldosokat – közölte Hanna Maljar ukrán védelmi miniszterhelyettes pénteken a Telegramon.

A tisztviselő azt írta, az ukrán katonák nem engedik áttörni a védelmüket, és az ukrán tüzérség megsemmisítette a Wagner-csoport lőszertároló helyeit Bahmutnál.

Mindeközben Jevgenyij Prigozsin, a Wagner-csoport vezetője pénteken bejelentette, hogy seregével legkésőbb május 10-ig kivonul Bahmutból. Ezt azzal indokolta, hogy elfogyott a lőszerkészletük, szerinte zsoldosai „lőszer híján értelmetlen halálra vannak ítélve”.

A dél-ukrajnai Herszon megye kormányzói hivatala azt közölte, hogy az orosz erők ismét irányított légibombákkal támadták pénteken a régiót, aminek következtében az eddigi információk szerint egy helyi lakos sérült meg, összedőlt egy templom, és mintegy 12 lakóházban keletkeztek károk.

(MTI)

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!