A kirúgott Tucker Carlson műsorvezető ügyével is viccelődött Joe Biden a Fehér házi tudósítók vacsoráján

2023. április 30. – 10:03

Másolás

Vágólapra másolva

A republikánus elnökjelölti versenyben részt vevő Ron DeSantis floridai kormányzó és a Disney régóta húzódó háborújával, saját életkorával és a Fox News csatorna néhány napja kirúgott műsorvezetője, Tucker Carlson ügyével is viccelődött Joe Biden, az Egyesült Államok elnöke a Fehér Házi Tudósítók Egyesületének szombati gálavacsoráján tartott tízperces beszédében, írta a Deadline.

A rágalmazási ügye miatt hétfőn elbocsátott Carlsont Biden akkor említette beszédében amikor elmondta, alábecsülték őt és Kamala Harris alelnököt, mert számukra a munka folytatódik, míg a Fox eddigi meghatározó arca számára véget ért. Az ügyről, amely miatt 787,5 millió dolláros kártérítést volt kénytelen fizetni a csatorna, ebben a cikkünkben olvashattak részletesen.

A nyolcvanéves elnök ironizált azzal is, hogy Carlson távozásának bejelentésével egy napon, hétfőn derült ki, hogy a CNN kirúgta Don Lemont, a This Morning című reggeli műsor műsorvezetőjét. A döntés hátterében az állt, hogy Lemon a műsor februári adásában szexista megjegyzést tett Nikki Haley repulikánus elnökjelölt-aspiránsra.

Joe Biden beszédének komolyabb hangvételű részében kiállt a Wall Street Journal Oroszországban a hónap elején, kémkedés vádjával bebörtönzött riportere, Evan Gershkovich mellett is, akinek a díszvacsorán jelen lévő családját támogatásáról biztosította. A nemzetközi közvéleményt felkavaró letartóztatási ügy mellett az elnök szintén szót ejtett az évek óta Szíriában fogva tartott újságíró, Austin Rice ügyéről, amikor kettejük szabadon engedésére szólította fel az érintett országokat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!