Kamu parkolódíjjal verték át a texasi férfit, a randija közepén agyonlőtte a csalót

2023. április 28. – 00:08

Másolás

Vágólapra másolva

Bizarr gyilkossággal vádolták meg a hatóságok a 29 éves texasi Erick Aguirre-t, aki a gyanú szerint április 11-én a randija kellős közepén lőtte agyon a 46 éves Elliot Nixet, miután az parkolóőrnek adta ki magát, és kicsalt 40 dollárt tőle és a nőtől, akivel találkozott – írja az AP.

A rendőrség tájékoztatása szerint Aguirre és a nő egy Houston belvárosában található étterem mellett parkoltak le, itt ment oda hozzájuk Nix, aki fejenként 20 dolláros díjat kért el tőlük a parkolásért. Aguirre ki is fizette az összeget, mikor azonban az étterem egyik dolgozója közölte, hogy átverték őket, azonnal a kocsijához ment, és egy arra rálátó dohányboltos szerint a pisztolyát magához véve Nix után szaladt.

Azt a szemtanú nem látta, hogy ezután mi történt, de este 8 előtt egy lövést hallott, majd látta Aguirre-t visszasétálni a kocsijához a pisztollyal a kezében. A férfi visszatette a fegyvert az autóba, majd csatlakozott az étteremben várakozó nőhöz, aki saját bevallása szerint nem látott és hallott semmit, Aguirre-től pedig csak annyit tudott meg ekkor, hogy „ráijesztett Nixre, és most már minden okés”. Ezután elindultak az asztaluk felé, a férfi azonban láthatóan kellemetlenül érezte magát, a kérésére pedig végül átmentek egy másik helyre.

A rendőröket végül a nő értesítette két nappal később, amikor felismerte magukat egy általuk közzétett képen. Az, hogy végül így találkozott a fotóval, nem volt meglepő, Nixet ugyanis a lövés után ugyan kórházba vitték, de belehalt a sérüléseibe. Egy houstoni ügyvéd szerint Aguirre jogi képviselője valószínűleg sikeresen érvelhet majd azzal, hogy a vagyon védelme miatt jogos volt a retorzió az ügyfele részéről. Az ugyanakkor ellene szól, hogy a fegyvert úgy vette magához a férfi, hogy nem volt közvetlen veszélyben, a lövés után pedig folytatta a randiját.

Texasban 2021 óta engedély nélkül lehet fegyvert viselni, sem biztonsági ellenőrzésre, sem képzésre nincs szükség, miután pedig az sem teljesen egyértelmű, hogy milyen esetben lehet rálőni valakire, viszonylag gyakran előfordulnak ilyen esetek. Az elmúlt hetekben többször előfordult, hogy ránézésre ártalmatlan, vagy legalábbis fegyver nélkül is könnyedén orvosolható problémák eszkalálódtak lövöldözésig, legutóbb két pomponlányt lőttek meg, miután véletlenül rossz autóba ültek volna be a parkolóban.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!