Rosztics néven indult el a KFC orosz másolata

2023. április 25. – 19:13

Másolás

Vágólapra másolva

Megnyílt az első Rosztics étterem Moszkvában, ami a KFC régi-új orosz változata – írja a Moscow Times.

Aki járt a kilencvenes években Oroszországban, az talán találkozott a KFC-hez hasonlóan rántott csirkében utazó Rosztics gyorséttermekkel. A lánc 12 év után, 2005-ben társult a KFC-vel, majd az amerikai vállalat teljesen bekebelezte az orosz céget.

Az első Rosztics étterem Moszkvában – Fotó: Maxim Shemetov/Reuters
Az első Rosztics étterem Moszkvában – Fotó: Maxim Shemetov/Reuters

A KFC azonban 2022 elején bezárta az országban lévő több mint ezer éttermét. Ezért tért vissza most a Rosztics a piacra. A korábbi McDonald's és Starbucks éttermek tavaly szintén új márkanévvel és oroszországi tulajdonosi háttérrel nyitottak újra, miután az amerikai gyorsétterem- és kávéóriások kivonultak az országból.

Az étterem keddi megnyitóján a Rosztics vendégei a Moscow Timesnak arról beszéltek, hogy örömmel látják, hogy a láncnak sikerült visszatérnie orosz tulajdonban. „Szeretjük a csirkeszárnyakat, és vártuk az újranyitást” – mondta a lapnak Alekszandra.

Fotó: Maxim Shemetov/Reuters Fotó: Maxim Shemetov/Reuters
Fotó: Maxim Shemetov/Reuters

Az ételeket kedden a KFC hagyományos márka színeivel, a piros és a fehér színnel ellátott csomagolásban szolgálták fel. Az étlap is nagyrészt változatlan maradt, eltekintve két tételtől, amelyeket átneveztek.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!