A Kreml szerint a Nyugat be fog avatkozni a 2024-es orosz elnökválasztásba

2023. április 24. – 20:30

Másolás

Vágólapra másolva

A Nyugat meg fogja sokszorozni beavatkozási kísérleteit a közelgő 2024-es oroszországi elnökválasztásba – mondta Dmitrij Peszkov orosz elnöki szóvivő.

Peszkov arról beszélt újságíróknak, hogy a választásokat mindenképp megtartják. Szerinte nem kétséges, hogy valamilyen formában történik majd külső beavatkozás, mint mindig.

„A különleges hadművelet körülményei között, a jelenlegi nemzetközi helyzetben ezek a nyomásgyakorlási és beavatkozási kísérletek sokszorosukra fognak nőni”

– mondta az elnöki szóvivő. Emlékeztetett arra, hogy Vlagyimir Putyin februárban a parlament két háza előtt elmondott beszédében azt mondta: az idén és a jövőre tervezett különböző szintű választásokat szigorúan a törvényeknek és a demokratikus eljárásoknak megfelelően fogják megtartani. Peszkov egyetértett Ella Pamfilovának, az orosz központi választási bizottság vezetőjének azon kijelentésével, miszerint a Nyugat igyekszik majd – egyebek között Lengyelországban és a balti országokban működő központok és a külföldre szökött ellenzékiek segítségével – meghiúsítani a 2024-es választásokat.

Vlagyimir Putyin orosz elnök voksol egy moszkvai szavazóhelyiségben 2019. szeptember 8-án, az orosz helyhatósági választások napján – Fotó: Alekszej Nyikolszkij/ MTI / EPA
Vlagyimir Putyin orosz elnök voksol egy moszkvai szavazóhelyiségben 2019. szeptember 8-án, az orosz helyhatósági választások napján – Fotó: Alekszej Nyikolszkij/ MTI / EPA

Vlagyimir Putyin negyedik ciklusa a Kremlben 2024-ben ér véget. Az orosz parlament alsóháza két éve úgy módosította a választási törvényt, hogy Putyin még kétszer jelöltetheti magát az elnöki tisztségre. Putyin elnökként, illetve miniszterelnökként már 23 éve vezeti Oroszországot.

(MTI, TASZSZ)

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!