Ügyvédei szerint ejtik a vádat Alec Baldwin ellen

2023. április 20. – 23:02

Másolás

Vágólapra másolva

Az új-mexikói ügyészség ejti a vádat Alec Baldwin ellen a Rust című western tavalyi forgatásán lelőtt Halyna Hutchins operatőr ügyében – közölték csütörtökön az amerikai színész ügyvédjei. A 65 éves színész és rendező, valamint és Hannah Gutierrez-Reed fegyverekért felelős kelléktáros ellen gondatlanságból elkövetett emberölés miatt emeltek vádat január végén.

Baldwin 2021. október 21-én az új-mexikói Santa Fében, a Rust című film forgatása közben lőtte le a vezető operatőrt, a 42 éves Hutchinst, valamint sebesítette meg Joel Souza rendezőt egy olyan kellékfegyverrel, amelyben mindmáig tisztázatlan módon éleslőszer volt. A színészt gondatlanságból elkövetett emberöléssel vádolták, korábban óvadék ellenében szabadlábon védekezhetett.

„Elégedettek vagyunk a döntéssel, hogy ejtik az ügyet Alec Baldwinnal szemben, és támogatjuk egy megfelelő vizsgálat lefolytatását a tragikus baleset tényeinek, illetve körülményeinek kivizsgálására” – közölték a színész ügyvédei, Luke Nikas és Alex Spiro a közös állásfoglalásukban.

A vádhatóság azonban eddig még nem nyilatkozott az ügyben. Azt sem tudni, hogy mi lesz a Gutierrez-Reed elleni eljárás sorsa – írja az MTI külföldi hírügynökségek nyomán.

Baldwin elhárította magától a felelősséget a szerencsétlen halálesetért, ártatlannak mondta magát, amikor februárban lemondott a tárgyalás jogáról. Azzal érvelt, hogy ugyan hátrahúzta a revolver kakasát, de nem húzta meg a ravaszt. Azt is mondta: egyébként is Gutierrez-Reed és más fegyverszakértők dolga volt arról gondoskodni, hogy ne adjanak a kezébe éles lőszerrel töltött fegyvert.

A bíróság akkor úgy döntött – miután a színész beleegyezett a neki szabott feltételekbe –, hogy befejezheti a film forgatását, de fegyvert nem használhat és alkoholt nem fogyaszthat.

A filmipari óvintézkedések szerint a színészeknek mindig abból kell kiindulniuk, hogy egy forgatáson használt fegyver vaktölténnyel van töltve. Éleslőszert használni szigorúan tilos.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!