Elfogtak két fiatalt, akiket az alabamai születésnapi bulin történt lövöldözéssel vádolnak

2023. április 19. – 18:33

Elfogtak két fiatalt, akiket az alabamai születésnapi bulin történt lövöldözéssel vádolnak
Az áldozatokat gyászoló megemlékezés Dadeville-ben 2023. április 16-án – Fotó: Megan Varner / Getty Images North America / Getty Images via AFP

Másolás

Vágólapra másolva

Őrizetbe vettek egy 16 és egy 17 éves fiatalt, és gyilkossággal vádolják őket az alabamai születésnapi bulin történt lövöldözés ügyében, írja a BBC. A hétvégén történt lövöldözésben négyen meghaltak, harmincketten megsérültek, közülük négyen életveszélyes állapotban vannak kórházban.

A hatóságok szerdai sajtótájékoztatójukon azonban azt is jelezték, hogy a nyomozás még a kezdeti szakaszban jár, és sem a támadók lehetséges indítékáról, sem a lövöldözéshez használt fegyverekről nem mondtak részleteket.

Az Alabama állambeli Dadeville városában egy fiatal 16. születésnapi buliját tartotta egy táncstúdióban. A sérültek hozzátartozói korábban arról beszéltek, hogy egy vita során szabadultak el az indulatok a partin, amelyen közel ötvenen vettek részt.

A halálos áldozatok között van a kisváros népszerű középiskolai amerikaifutball-játékosa, Philstavious Dowdell, aki néhány hét múlva végezte volna el az iskolát, és a közelmúltban írt alá szerződést a Jacksonville állami egyetem amerikaifutball-csapatába. Az ő testvérének születésnapját ünnepelték.

A Gun Violence Archive nevű független szervezet szerint idén eddig 163 tömeges lövöldözés történt az Egyesült Államokban.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!