Lövöldözés tört ki egy szülinapi partin Alabamában, négyen meghaltak

2023. április 16. – 17:07

Másolás

Vágólapra másolva


Négy ember meghalt, miután lövöldözés tört ki az amerikai Alabama állam 3000 fős Dadeville városában szombaton egy születésnapi partin. A kiérkező mentők 15 sérültet láttak el, közülük többeket kórházba szállítottak. A WRBL-TV információi szerint a lövöldözés 22:30 körül történt egy táncstúdióban, ahol egy tinédzser a 16. születésnapi buliját tartotta. Az incidensben megsérültek hozzátartozói szerint egy vita során szabadultak az indulatok, a partin mintegy ötvenen vettek részt.

A halálos áldozatok között van a kisváros népszerű középiskolai futballjátékosa, Philstavious Dowdell, aki néhány hét múlva végezte volna el az iskolát, és a közelmúltban írt alá szerződést a Jacksonville állami egyetem amerikaifutball-csapatába. Az ő testvérének születésnapját ünnepelték. Arról még nincsenek információk, hogy őrizetbe vettek-e valakit.

A Gun Violence Archive nevű független szervezet szerint idén eddig 163 tömeges lövöldözés történt az Egyesült Államokban. A GVA tömeges lövöldözésnek számít minden olyan fegyveres incidenst, amelynek a lövöldözőt leszámítva négy vagy annál is több áldozata van.

„Hová jutott a nemzetünk, hogy a gyerekek nem vehetnek részt félelem nélkül egy születésnapi partin? Hogy a szülőknek minden alkalommal aggódniuk kell, amikor a gyerekeik elindulnak az iskolába, moziba vagy a parkba?” – tette fel a kérdést közleményében a haláleset kapcsán Joe Biden amerikai elnök.

Biden a gyerekek vezető halálokának nevezte a fegyveres erőszakot, és készségét fejezte ki egy új fegyvertartási szabályozás kidolgozására, amivel szerinte rengeteg életet menthetnének meg.

(NPR, Politico, ABC News)

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!