Videón Putyin szorgos herszoni napja

2023. április 18. – 13:14

Másolás

Vágólapra másolva

Videóban mutatta meg a Kreml Putyin szorgos napját, az orosz elnök a Herszoni régióban járt, ahol személyesen tájékozódott a parancsnokoknál, hogyan áll az invázió.

Putyin egy sokzsebes orkánkék kabátban pattant ki a terepmintás helikopterből egy kávéspalackot szorongató sajtófőnök – talán Varfoliomiej Zasznezsennij – társaságában, egy gyors kézfogás a vendéglátójával, és már suhant is tovább egy kabátjához illő színű, a Trasco cég által golyóálló üveggel, gránát elleni haspajzsokkal páncélozott Lexus LX470 SUV hátsó ülésén. Testőrei gyűrűjében érkezett meg egy katonai bázisra, ahol a parancsnokok kíséretében előbb rámutatott az udvaron álló dolgokra, bal kezét lóbálva, jobb kezét szorosabban maga mellett tartva. A szerény berendezésű főhadiszálláson a 18 darab monitor mellett kínálták hellyel, így Putyin le is ült egy álcahálóra aggatott faliújság és egy orosz színekben pompázó molinó elé.

„Nagyon fontos nekem, hogy meghallgassam önöket, nézőpontjaikat összevessem a feljegyzésekkel”

– kezdte Putyin, de erről sajnos többet nem tudhatunk meg, mert a következő képen már újból fürge helikopteres kiszállás és autózás következik, ezúttal vadászgépek mellett álló, vörös csillaggal és Z festéssel ellátott helikopterek mellett suhanva érkezett egy másik parancsnoki központba, ahol a sátorban könyvespolcokon álló szakirodalom segítheti a harcászati döntések meghozatalát, az ajtót – legalábbis az elnök érkezésének idejére – egy poroltó készülékkel támasztották ki. Itt már nem volt olyan hűvös, az elnök is zakóban hallgatta a parancsnok jelentését, aki aztán végigkísérte a sátor többi részén is.

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!