A háború kitörése óta először jelentkezik nyomtatott számmal az ukrán Vogue

2023. április 14. – 15:09

Másolás

Vágólapra másolva

Több mint egy évvel az orosz-ukrán háború kezdete után ismét nyomtatott számmal jelentkezik a Vogue magazin ukrajnai kiadása. A lapszám „A megtörhetetlenek útja” címet viseli, és éppen arról szól, amire a címe utal: nem modellekről, hanem a háborúban résztvevőkről. A Hősök címet viselő részben például 50 különböző portrét mutatnak be fontos ukrán emberekről. Ez a kiadvány azért született, írja róla a Business of Fashion, hogy megünnepeljék a háborúban harcoló, és az országért kiálló embereket.

A magazin borítóján egy kék-sárga kép látható, amely egy kijevi fotós munkája. A lapszámban modellek és hírességek helyett a magazin segélyraktárakról és elhagyatott ukrajnai falvakról készült fotókat mutat be. Olvasató benne egy interjú Zelenszkij feleségéve, de szerepel benne Kijlo Budanov, Ukrajna hírszerzési főnöke, Dmytro Kuleba külügyminiszter és Szerhij Kiszlja, Ukrajna ENSZ-képviselője is.

Tavaly márciusban a Vogue anyavállalata, a Condé Nast bejelentette, hogy az oroszországi cenzúratörvények szigorodására válaszul beszünteti mind a hét orosz kiadványának a gyártását. A jövőben a Vogue Ukraine negyedévente fog megjelenni.

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!