Lengyelország háborús előkészületeket tesz az atombombával fenyegetőző belarusz védelmi miniszter szerint

2023. április 14. – 21:22

Másolás

Vágólapra másolva

Stratégiai atomfegyverek telepítésével fenyegette meg a Nyugatot Viktor Hrenyin belarusz védelmi miniszter pénteken egy előre be nem jelentett hadgyakorlat során. „Ha kell, lesznek stratégiai atomfegyvereink is. Már megkezdtük az indítóállások előkészítését” – mondta Hrenyin, aki szerint „ha a Nyugat nem hagy fel ellenséges retorikájával, ez lesz majd a következő lépés”. Hasonló kijelentéseket tett korábban már Alekszandr Lukasenko belarusz vezető is.

Hrenyin azzal vádolta a szomszédos Lengyelországot, hogy háborús előkészületeket tesz Belarusszal és Oroszországgal szemben: „amerikai és dél-koreai fegyverszállítmányokat terveznek. Látjuk azt is, hogy készenlétbe helyezik a katonai infrastruktúrájukat, és újabb alakulatokat, valamint dandárokat hoznak létre, amelyekről korábban nem volt szó.”

Az MTI felidézi: Vlagyimir Putyin orosz elnök március végén jelentette be, hogy Minszk kérésére orosz taktikai atomfegyvereket telepítenek a szövetséges ország területére. A stratégiai atomfegyverek a taktikaiakhoz képest jóval nagyobb hatótávolsággal rendelkeznek.

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!