Zelenszkij reagált a lefejezett ukrán katonákról terjedő videókra: Nem fogunk megbocsátani a gyilkosoknak

2023. április 12. – 11:13

Másolás

Vágólapra másolva

Zelenszkij cselekvésre szólította fel a nemzetközi vezetőket, miután több olyan videó is terjed a közösségi médiában, amelyeken állítólag lefejezett ukrán katonák láthatóak.

„Van valami, amit a világon senki sem hagyhat figyelmen kívül. Milyen könnyen ölnek ezek a fenevadak” – mondta a Twitter-oldalán közzétett videóban az ukrán elnök. Szerinte ezek a videók mutatják meg, milyenek az oroszok valójában. „Nincsenek emberek számukra. Egy fiú, egy testvér, egy férj, valakinek a gyermeke. Ez egy videó Oroszországról, amely éppen ezt próbálja az új normává tenni.”

Zelenszkij szerint ez nem egy baleset volt, és nem is az első ilyen eset. „Senki ne várja, hogy elfelejtjük. Nem fogunk elfelejteni semmit. És nem fogunk megbocsátani a gyilkosoknak. Felelősségre fogjuk vonni az elkövetőket. Le kell győzni a terrort” – fogalmazott az ukrán elnök, és azt kérte a nemzetközi vezetőket, hogy cselekedjenek, mert senki nem fogja megérteni, ha nem reagálnak az orosz terrorra.

A Guardian cikke szerint az egyik videón két ukrán katona lefejezett holtteste látható, egy megsemmisült katonai jármű mellett fekszenek a földön. A videó készítője szerint orosz katonák ölték meg a két katonát. Egy másik felvételen pedig azt állítják, hogy késsel vágták le egy ukrán katona fejét az oroszok.

„Abszurd, hogy az ISIS-nél is rosszabb Oroszország vezeti az ENSZ Biztonsági Tanácsát. Az orosz terroristákat ki kell rúgni Ukrajnából és az ENSZ-ből, felelősségre kell vonni őket a bűneikért” – reagált a videókra Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszter is.

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!