Magyarországra érkezett a belarusz külügyminiszter

2023. április 11. – 22:27

Másolás

Vágólapra másolva

Kedden Magyarországra érkezett és Nagy István agrárminiszterrel tárgyalt Szergej Alejnyik, Belarusszia külügyminisztere, szúrta ki a 444 a fehérorosz BelTA hírügynökség tájékoztatását. A BelTA azt is írja, hogy szerdán Alejnyik találkozik a Moszkvából hazaérkező Szijjártó Péterrel is.

A belarusz híroldal azt írja, hogy Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter legutóbb 2023 februárjában járt Minszkben, ahol megállapodtak abban, hogy tavasszal megtartják a gazdasági együttműködési bizottság ülését, és a tárgyalásokat folytatják.

Márciusban az Európai Parlament elfogadott egy állásfoglalást, amiben sajnálatukat fejezték ki azért, mert Szijjártó Péter februárban Minszkbe utazott. Az EP akkor hangsúlyozta, hogy fontos megerősíteni az EU egységét Belarusszal szemben, „beleértve a jelenlegi rezsim diplomáciai elszigetelését”. A képviselő-testület „elítél minden olyan fellépést, beleértve a de facto hatóságoknál Minszkben tett magas rangú látogatásokat, amelyek kételyeket támasztanak azzal kapcsolatban, hogy az Unió egyértelműen nem ismeri el” a belarusz vezetést.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!