180 ezerhez közelíthet az oroszok embervesztesége

2023. április 11. – 11:08

Másolás

Vágólapra másolva

Ukrán források szerint újabb mérföldkőhöz közelít az Ukrajnára támadó orosz hadsereg embervesztesége. Az ukrán vezérkar által kiadott adatok szerint az orosz haderő 179 320 embert veszített – a halottak és a súlyos sérültek összesített száma alapján.

Az elmúlt 24 órában hét tankot semmisített meg az ukrán hadsereg, így a tavaly február 24-én Ukrajna ellen megindított orosz katonai invázió kezdete óta az orosz erők már 3644 tankot és 7038 páncélos járművet veszítettek .

Az Ukrajna elleni harcokban egyébként is alulteljesítő orosz légierő 307 repülőgépet és 293 helikoptert veszített.

911 szárnyas rakétát semmisítettek meg az ukrán erők és az orosz flotta 18 hajóját tették harcképtelenné.

A fenti beszámoló ugyan pontos adatokat tartalmaz, a katonai veszteségekről azonban minden kétséget kizáró, külső szereplők által megerősített számok nincsenek, sem orosz, sem ukrán részről – de jó becsléseket adó források így is vannak, amelyek kizárólag ellenőrzött, fényképes bizonyítékkal alátámasztott adatokkal dolgoznak.

Oroszországban a katonai veszteségek publikálását hivatalosan is megtiltották, ez nem csak a háborúra, de az azon kívüli időszakokra is érvényesek – hivatalosan orosz szempontból az ukrajnai veszteségek az utóbbi kategóriába esnek, mivel Oroszország nem ismeri el, hogy háborúban állna Ukrajnával, az ott zajló konfliktust a törvény szerint nem is lehet háborúnak nevezni, hivatalos minősítése rendkívüli katonai műveletnek.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!