Berlusconi üzent az intenzívről: Nem könnyű, de össze fogom szedni magam

2023. április 9. – 17:16

Másolás

Vágólapra másolva

„Még a nehéz és kényes helyzetekben is sikerült összeszednem magam. Most sem könnyű, de most is sikerülni fog”

– ezt üzente az intenzív osztályról a 86 éves volt olasz kormányfő, Silvio Berlusconi. A médiacézár a saját lapjának, az Il Giornalénak adott rövid nyilatkozatot – igaz, fotót nem közöltek a milliárdos politikusról.

Még csütörtökön írtunk arról, hogy krónikus leukémiával és tüdőgyulladással kezelik Berlusconit a milánói kórház intenzív osztályán. Kezelőorvosa úgy nyilatkozott, hogy a politikus már egy ideje leukémiás, a vérképző rendszer rosszindulatú daganatos megbetegedése pedig most „tartósan krónikus fázisához” ért.

Az elmúlt napokban a politikus több rajongója is megjelent a milánói kórház épülete előtt, írja az ANSA olasz hírügynökség. A 31 éves Marco Macri például az ország délkeleti részén fekvő Salentóból vonatozott oda egy több mint 10 órás úttal a háta mögött:

„Vannak körülmények, amikor nem is gondolkozol, hogy eljöjj ide, főleg, ha egy barátról van szó. És ő nem csak egy egyszerű barát: érzi az ember, ahogy dobog a szíve érte. Nem a politika miatt, nem a foci miatt”

– magyarázta a fiatalember, aki még a húsvétot is a családja nélkül tölti, mert addig nem hagyná el Milánót, amíg Berlusconit ki nem engedik a kórházból.

A 31 éves Macro Macri egy Berlusconi-plakáttal a milánói kórház előtt – Fotó: Claudia Greco / Reuters
A 31 éves Macro Macri egy Berlusconi-plakáttal a milánói kórház előtt – Fotó: Claudia Greco / Reuters

A rajongók mellett politikai pályatársai és a családja is reménykedik abban, hogy minél hamarabb felépül a politikus. Nem a mostani Berlusconi első egészségügyi kálváriája: hosszú évek óta pacemakerrel él, 2016-ban szívműtétje volt, és többször megküzdött a prosztatarákkal. 2020-ban pedig a koronavírust is elkapta, amit gyógyulása után élete „egyik legveszélyesebb kihívásának” nevezett.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!