Leukémiával kezelik Silvio Berlusconi volt olasz miniszterelnököt

2023. április 6. – 09:32

Másolás

Vágólapra másolva

Krónikus leukémiával és tüdőgyulladással kezelik Silvio Berlusconit a milánói kórház intenzív osztályán, közölte a volt olasz miniszterelnököt kezelő orvos. A kezelőorvos közleménye szerint Berlusconi „már egy ideje” leukémiában szenved, és a vérképző rendszer rosszindulatú daganatos megbetegedése „tartós krónikus fázisban” van, írja az MTI.

„A jelenlegi kezelés mind a tüdőgyulladás, mind a krónikus leukémia negatív tüneteinek enyhítésére irányul”, áll a közleményben.

A hivatalos megerősítés előtt az olasz lapok is pedzegették, hogy a volt olasz miniszterelnöknél leukémiát diagnosztizáltak, miután Berlusconi szerdán intenzív osztályra került, légzési nehézségek miatt.

Berlusconinak az elmúlt években több egészségügyi problémája volt, 2020-ban például elkapta a koronavírust. A tíznapos kórházi kezelése után azt mondta a sajtónak, hogy a betegség nagyon alattomos volt, élete egyik legveszélyesebb kihívásának élte meg. Berlusconinak hosszú évek óta pacemakere van, 2016-ban szívműtétje volt, és prosztatarákkal is küzdött már.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!