Kórházba került a 86 éves Silvio Berlusconi

2023. április 5. – 14:12

Kórházba került a 86 éves Silvio Berlusconi
Silvio Berlusconi volt olasz miniszterelnök, a Forza Italia (Hajrá Olaszország) párt vezetője a Sergio Mattarella államfőhöz érkezik a római államfői rezidenciára, a Quirinale-palotába 2022. október 21-én – Fotó: Fabio Frustaci / MTI / EPA-ANSA

Másolás

Vágólapra másolva

Kórházba került Silvio Berlusconi volt olasz miniszterelnök, állítólag intenzív osztályon kezelik szív- és tüdőproblémák miatt – írja a Corriere della Sera.

A 86 éves politikust, aki háromszor is vezette országát miniszterelnökként, a milánói San Raffaele kórházban ápolják, ahova légzési nehézségek miatt szállították be – mondta Paolo Emilio Russo, Berlusconi szóvivője. Azonban olasz hírügynökségek azon értesülését, hogy a politikust intenzív osztályon kezelik, egyelőre nem erősítette meg.

Berlusconinak az elmúlt években számos egészségügyi problémája volt, 2020-ban például elkapta a koronavírust. A tíznapos kórházi kezelése után azt mondta sajtónak, hogy a betegség nagyon alattomos volt, élete egyik legveszélyesebb kihívásának élte meg. Berlusconinak hosszú évek óta pacemakere van, 2016-ban szívműtétje volt, és prosztatarákkal is küzdött már.

Az olasz politikus épp az előző héten járt a San Raffaele kórházban, ahol többnapos kivizsgáláson esett át. A vizsgálatok után Berlusconi köszönetet mondott mindenkinek, aki gondolt rá, hozzátette: visszatér a munkába, és tovább dolgozik azért az országért, amit szeret. A volt miniszterelnök pártja tagja annak a kormánykoalíciónak, ami jelenleg Giorgia Meloni vezetésével irányítja Olaszországot.

Silvio Berlusconit idén februárban mentették fel a bunga-bunga partik miatti vádak alól. A bíróság jogerősen felmentette a politikust és a vele együtt vád alá helyezett további huszonnyolc személyt, közöttük húsz nőt, akik részt vettek a volt kormányfő rendezte partikon.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!