Bomba robbant egy szentpétervári kávézóban, meghalt egy orosz háborúpárti influenszer

2023. április 2. – 18:58

Másolás

Vágólapra másolva

Bomba robbant vasárnap Szentpétervár központjában a Street Food Bar No. 1 kávézóban, a robbantásban meghalt Vladlen Tatarszkij, erősítette meg az orosz belügyminisztérium. A legutolsó információk szerint 25-en megsérültek, 19-en kerültek kórházba. Hat áldozat állapota súlyos – jelentette az orosz egészségügyi minisztérium. A detonáció következtében a kávézó terasza feletti üvegtető beomlott, mint ezen a felvételen is látszik:

A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint a színpad közelében lépett működésbe a robbanószerkezet. Szemtanúk meg nem erősített beszámolói szerint Tatarszkij rajongóival találkozott volna, az előadása előtt egy kis szobrot kapott egy nőtől, amit a színpad mellé tett, ez robbanhatott fel később. Az orosz belügyminisztérium átvette át az eset kivizsgálásának irányítását. A kávézó összes vendégét ellenőrizték, van-e közük a cselekményhez.

Vladlen Tatarszkij Maxim Fomin álneve. Tatarsky a háború kezdete után tett szert széleskörű ismertségre naponta jelentkező videóival, amelyekben elemzéseket tett közzé, valamint tanáccsal látta el a besorozottakat. Az influenszer a Kremlből is jelentkezett egy riporttal, amikor Putyin bejelentette az ukrán területek Oroszországhoz csatolását. Több mint 560 000 követője volt Telegramon.

Forrás: Twitter
Forrás: Twitter

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!