Trump nem kap bilincset, de támadja a bírót hamarosan kezdődő büntetőügye előtt

2023. március 31. – 23:01

Másolás

Vágólapra másolva

Szövetségi ügynökök tucatjai veszik majd körül, de ügyvédje szerint nem fogják megbilincselni Donald Trumpot, akinek jövő kedden kezdődik meg büntetőpere a New York-i bíróságon. Mint korábbi cikkünkben olvashatták, az Egyesült Államok előző elnökét egyebek mellett azzal vádolják, hogy üzleti dokumentumok meghamisításával akarta eltüntetni a Stormy Danielsszel folytatott viszonya nyomait. A vád szerint Trump a 2016-os elnökválasztási kampány idején 130 ezer dollárt, átszámítva 50 millió forintot fizetett Danielsnek a hallgatásért.

Az amerikai közvélemény fokozott érdeklődése mellett zajló bírósági előkészületek során még nem hozták nyilvánosságra a vád részleteit, de a képviselőház republikánus elnöke, Elise Stefanik a közelgő választásokba való példátlan beavatkozásnak és Amerika sötét napjának nevezte az eljárás kezdetét. Az ügyről részletesen beszámoló BBC szemlézi a Times Story Danielsszel készített interjúját, amelyben Daniels azt mondta, hogy Trumptól nem tart, a követői indulatától viszont igen.

Közben a volt elnök az ügyet tárgyaló bírót, Juan Mercant támadja, aki korábban két, Trumpot érintő eljárásban is elnökölt. Az egyikben a Trump Organizationt marasztalták el tizenhét vádpontban, egyebek mellett üzleti nyilvántartások meghamisításában. Ezzel kapcsolatban a volt elnök korábbi munkatársa bűnösnek vallotta magát, miután megállapodott az ügyészekkel.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!