Felmentették Gwyneth Paltrow-t a 2016-os cserbenhagyásos síbaleset ügyében

2023. március 31. – 06:38

Másolás

Vágólapra másolva

Az esküdtszék Gwyneth Paltrow-nak adott igazat a 2016-os síbaleset miatt indított polgári peres ügyben – írja a BBC. Az ítéletben kimondták: nem a színésznő okozta a balesetet, ezért kártérítés illeti.

Paltrow-t a 76 éves Terry Sanderson perelte be. A férfi azt állította, hogy 2016-ban a Utah állambeli Deer Valley üdülőhelyen a színésznő óvatlanul síelt, nekiütközött, amivel agysérülést, négy borda törését és más súlyos sérüléseket okozott neki. Sanderson 300 ezer dolláros (108 millió forint) kártérítési igénnyel lépett fel. Az elütött férfi ügyvédei szerint Paltrow figyelmét a lejtőn lévő gyermekei kötötték le, és segítségnyújtás nélkül elmenekült a baleset után.

Paltrow tagadta, hogy ő okozta volna a balesetet, sőt, azt állította, hogy Sanderson ütközött neki, ezért viszontkeresetet nyújtott be, és szimbolikus, egydolláros kártérítést követelt a férfitól (plusz az ügyvédi költségek megfizetését). Paltrow ügyvédei azzal érveltek, hogy Sanderson volt a hibás a balesetért, akinek korábban több egészségügyi problémája is volt, többek között látás- és halláskárosodást is szenvedett egy sztrók miatt.

A kéthetes tárgyalássorozat alatt Sanderson és Paltrow is vallomást tett, és egy tucat szemtanút is meghallgattak, hogy képet kapjanak arról, ki hol tartózkodott a sípályán, és ki ütközhetett neki hátulról a másiknak. Az esküdtszék végül kimondta: nem az Oscar-díjas színésznő okozta a balesetet.

Gwyneth Paltrow az ítélethirdetés után az őt beperlő Sandersonhoz is odament, és minden jót kívánt neki – Fotó: Pool / Getty Images / AFP
Gwyneth Paltrow az ítélethirdetés után az őt beperlő Sandersonhoz is odament, és minden jót kívánt neki – Fotó: Pool / Getty Images / AFP

A tárgyalás bővelkedett az érdekes pillanatokban, és ahogy az várható volt, a lapok többsége inkább azzal volt elfoglalva, Paltrow milyen szettekben jelent meg a tárgyalási napokon, mint azzal, mik hangzottak ott el. Pedig érdemes összeszedni, mert voltak említésre méltó megszólalások:

  • Például amikor Sanderson a vallomásában eljátszotta, milyen volt az a vérfagyasztó sikoly, amit a baleset előtt hallott.
  • Vagy amikor azzal védekezett, amikor az ütközés után a gyerekeinek azt írta egy üzenetben, hogy „híres vagyok”, akkor azt nem ő, hanem „a másik személyisége” írta.
  • Sanderson női védőügyvédje pedig az egyik keresztkérdésében azt mondta színésznőnek, irigy rá, mert a színésznő magasabb nála.
  • De Paltrow is mondott érdekes dolgokat; például amikor az ügyvédje azt pedzegette, Sanderson megfosztotta attól, hogy nyugodtan élvezhesse a „nagyon drága vakációját”, a színésznő azt felelte, „nos, igen, elvesztettem fél nap síelést”.
  • Az is szóba jött, mit mondott a színésznő, amikor összeütközött a férfival. Paltrow elismerte, hogy kicsúszott a száján, hogy „belejöttél a kibaszott hátamba”, és bocsánatot kért a tárgyaláson a káromkodásért.
  • Paltrow a bíróságon tett vallomásában úgy fogalmazott, először abban sem volt biztos, hogy baleset történt, mert a férfi teste hátulról hozzányomódott, és „nagyon furcsa, nyögdécselős hangokat hallott”.
  • Paltrow-tól valamiért azt is megkérdezte az ügyvédje, mennyire van jóban Taylor Swifttel. Válasz: jóban vannak.
  • Abból is kisebb botrány kerekedett, amikor Paltrow felajánlotta a bíróság biztonsági őreinek, hogy ebédet vesz nekik, amit a bíró végül nem engedélyezett neki.

A legérdekesebb pillanatokat ebben a háromperces videóban lehet megnézni:

Az ítélethirdetés után Paltrow odament a férfihoz, és súgott valamit a fülébe. Sanderson elmondása szerint azt, hogy „minden jót kívánok”. A férfi egyébként kiábrándítónak nevezte az ítéletet, Paltrow nem nyilatkozott.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!