Megindító üzenetet írt a háborúellenessége miatt elítélt apjának az orosz kislány, akinek füzetében Ukrajnát támogató rajzokat találtak

2023. március 30. – 19:20

Másolás

Vágólapra másolva

Ahogy arról korábban beszámoltunk, az 54 éves Alekszej Moszkaljovot a belorusz fővárosban, Minszkben vették őrizetbe, valószínűleg azért, mert bekapcsolta a mobiltelefonját, és így sikerült beazonosítani a tartózkodási helyét. Moszkaljovot még kedden ítélte két év büntetőtáborra egy orosz bíróság, ám az ítélethirdetéskor ő már nem tartózkodott ott, mert elmenekült a házi őrizetből.

Azt nem tudni, hogy hogy jutott el a Moszkvától nem messze található Jefremovból a 700 kilométerre található Minszkbe, ahogy azt sem, hogy milyen extra büntetés várhat rá a szökése miatt. A férfi családjának ügyvédje azt mondta, még napokb telhet, mire Moszkaljovot visszaviszik Oroszországba.

A lánya egyébként még apja elítélése előtt írt egy levelet, amelyet a Novaja Gazeta tett közzé szerdán, ebben azt írta, hogy nagyon büszke a férfire, nagyon szereti, és egy hősnek tartja. Azt is hozzátette, hogy hisz abban, hogy minden rendben lesz, és egy napon ismét együtt lehetnek majd. „Egy dolgot kérek: ne add fel. Szeress, remélj és higgy” – írta a lány.

A rendőrség azután kezdett el nyomozni a férfi ellen, hogy lánya megtagadta a részvételt egy iskolai órán, és több olyan rajzot készített, amelyen rakétákat lőttek ki egy ukrán zászló alatt álló családra, egy másikon pedig az állt, hogy „Dicsőség Ukrajnának!”. Ezután derült ki, hogy a férfi állítólag maga is háborúellenes kijelentéseket tett a közösségi médiában. Miután Moszkaljovot őrizetbe vették, 13 éves lányát állami gondozásba helyezték, de az ügyvéd szeretné elérni, hogy a családtagjaihoz kerülhessen.

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!