Terjeszkedne az Ukrajnának is beszállító norvég lőszergyár, de nem tud, mert a TikTok szomszédos adatközpontja minden energiát felzabál

2023. március 27. – 11:58

Másolás

Vágólapra másolva

Az egyik legnagyobb európai fegyvergyártó, a norvég-finn tulajdonban lévő Nammo norvégiai gyára bővítésére készül, de könnyen lehet, hogy a TikTok közelben lévő új adatközpontjának áramigénye meghiúsítja a terjeszkedést – írja a Financial Times alapján az rtl.hu.

A fegyvergyártó cég szerint közölték velük, hogy hiába bővítenék a norvégiai Raufoss-ban működő gyárukat, a TikTok helyi adatközpontja minden felesleges energiára igényt tart.

Aggódunk, mert tervezett növekedésünknek a macskavideók tárolása útját állja – nyilatkozta a Nammo vezérigazgatója.

A Nammo Ukrajnának is szállít lőszereket. Az ország jelenleg naponta átlagosan 6000 lőszert használ el, ami egy kisebb európai ország éves rendelési tételének felel meg. Ennél azonban jóval többre, akár 65000 darabra is igényt tartanának. A Nammo jelenlegi gyártási kapacitásával ezt nem tudja kielégíteni.

A Nammo norvégiai üzeme – Fotó: Geir Olsen / NTB / AFP
A Nammo norvégiai üzeme – Fotó: Geir Olsen / NTB / AFP

A Nammo-vezérigazgatója szerint az sem elképzelhetetlen, hogy a kínai tulajdonú cég szándékosan szabotálja a terjeszkedésüket. A TikTok nem reagált a Financial Times megkeresésére.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!