Az amerikai hadsereg leállította a toborzókampányát, miután reklámarcát, Jonathan Majorst őrizetbe vették

2023. március 27. – 16:28

Másolás

Vágólapra másolva

Az amerikai hadsereg részben leállította új toborzókampányát, miután meghatározó reklámhangját, Jonathan Majors színészt erőszakos cselekmények vádjával a hétvégén őrizetbe vették. Mint mi is megírtuk, egy harmincéves nő – a TMZ információi szerint Majors barátnője – fordult a rendőrséghez, miután egy taxiban összeveszett a színésszel. A nőt később könnyű nyaki és fejsérülésekkel vitték kórházba. A helyszínre érkező rendőröknek azt mondta, a színész rátámadt, Majors ezután tartóztatták le, potenciális vádként merült fel a fojtogatás, a testi sértés és a zaklatás is.

Az amerikai hadsereg közleménye szerint a fegyveres erőknél is értesültek Majors őrizetbe vételéről, és a vádban megfogalmazott „feltételezések mély aggodalomra adnak okot”. A közleményben megjegyzik, hogy noha Jonathan Majors mindaddig ártatlannak tekintendő, amíg bűnösnek nem ítélik, a vizsgálat idejére az érintett hirdetéseket visszavonják.

Jonathan Majors főszereplője volt több akciófilmnek, ezért az amerikai hadsereg vezetői azt remélték, a filmsztár segíthet a toborzókampányt sikerre vinni, írja az MTI. A színész szerepelt a Creed 3-ban és a harmadik Hangya-filmben is. Ez az egyik vele készített kampányfilm.

Az amerikai hadsereg évek óta létszámhiánnyal küzd, komoly problémát okoz, hogy megfelelő számú fiatalt találjon katonai szolgálatra. Tavaly a kitűzött céltól, a 60 ezer újonc szerződtetésétől mintegy 25 százalékkal, azaz 15 ezer fővel maradtak el.

Az Egyesült Államok hadseregért felelős államtitkára, Christine Wormuth korábban 2023-ra azt tűzte ki célként, hogy 65 ezer újoncot vesznek fel. Az új reklámok ezt segítették volna azzal, hogy új és kreatív módon próbálják felkelteni a fiatalok érdeklődését a katonai szolgálat iránt, hogy a hadsereg létszáma elérje az ország védelmére elengedőnek tartott állományi szintet – írj az MTI.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!