Brit hírszerzés: Csak márciusban már 71-szer vetettek be iráni drónokat az oroszok

2023. március 26. – 09:06

Másolás

Vágólapra másolva

A brit hírszerzés legfrissebb infói szerint március eleje óta Oroszország már legalább 71-szer vetett be iráni gyártmányú Sahed drónokat Ukrajnában. Februárban tartottak kéthétnyi szünetet az ilyen drónok használatában, ami a britek szerint azt jelenti, Oroszország valószínűleg utánpótlásokat is kap ezekből.

A dróntámadásokat Oroszország valószínűleg két helyről indítja: a keleten lévő Krasznodari területéről és az északkeleti Brjanszki területről. Így több ukrán területet tudnak célba venni.

Korábban amerikai szakértők is arról számoltak be, hogy iráni szakértők jártak a Krímben kiképzést tartani a drónok kezelésével gondban lévő orosz katonáknak. Teherán tagadja, hogy Moszkvának szállította volna a drónokat, Oroszország pedig tagadta, hogy iráni drónokat használtak volna Ukrajna ellen. Szerda este egy orosz csatorna élő beszélgetős műsorában ugyanakkor az orosz védelmi minisztérium egyik intézetének katonai szakértője azt hitte, még nincs élő adásban, és elszólta magát az iráni drónokról.

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!