Zelenszkij új nevet adna Oroszországnak, Moszkva válasza: „Nem, természetesen nem”

2023. március 13. – 07:42

Másolás

Vágólapra másolva

Az ukrán elnök azt mondta a miniszterelnöknek, hogy vizsgálja meg Oroszország átnevezésének lehetőségét Moszkvára, pontosabban az Orosz Föderáció elnevezés lecserélését Moszkvai Föderációra. Volodimir Zelenszkij azért adott ilyen utasítást, mert az Oroszország átnevezésére irányuló petíció összegyűjtötte a megfontoláshoz szükséges 25 ezer aláírást.

A Yahoo News szerint az orosz vezetése reakciója egyhangúan elutasító volt. Dmitrij Medvegyev, Vlagyimir Putyin elnök közeli szövetségese és az orosz Biztonsági Tanács elnökhelyettese azt mondta, nem fogják fontolóra venni a név megváltoztatását. „A kijevi Legfelsőbb Náci [Zelenszkij] utasította, hogy dolgozzák ki az Oroszország Moszkvára való átnevezésének kérdését. Nos, mit is mondhatnék... A mi válaszunk? Nem, természetesen nem” – fogalmazott Medvegyev.

Nem meglepő módon Marija Zaharova orosz külügyminisztériumi szóvivő is elzárkózott a kijevi javaslattól, ő a Telegramon arról posztolt, hogy Zelenszkij megpróbál egy „oroszellenes Ukrajnát” létrehozni.

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!