Megöltek Indiában egy férfit, mert azt hitték, marhahús van nála

2023. március 11. – 10:47

Másolás

Vágólapra másolva

Három embert letartóztattak Indiában, mert a rendőrség szerint közük lehet egy muszlim férfi halálához, írja a Reuters híre alapján az MTI. A férfit azért támadták meg a hét elején Bihár állam keleti részén, mert állítólag marhahús volt nála.

Utóbbi a hindu vallás szerint tabunak számít, mert szerintük a tehenek szent állatok. Indiában gyakran éri támadás elsősorban a muszlimokat és az ősi indiai kasztrendszer alacsonyabb fokain élőket, mert azzal gyanúsítják őket, hogy a húsáért vagy a bőréért levágtak egy marhát.

Az 56 éves Naszím Kuresit is ezzel vádolta egy több mint 20 fős tömeg, és bár a rendőrség közbeavatkozott, a lincselést nem tudták elkerülni: Kuresi belehalt a támadás során szerzett sérüléseibe, mielőtt még kórházba került volna. Az eset után a rendőrség három embert tartóztatott le, mondta a Reutersnek Ramcsandra Tivari rendőrkapitány.

Keményvonalas hindu csoportok hosszú ideje követeleik a szarvasmarhavágás teljes tilalmát Indiában. Ennek pedig hangot is adnak önkéntes igazságosztók, főleg a hindu nacionalista miniszterelnök, Narendra Modi 2014-es hatalomra kerülése óta. Igaz, Bihár államban egy regionális párt van kormányon, Modi szövetségi kormánypártja pedig ellenzékből politizál.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!