A litván hírszerzés szerint Oroszországnak annyi fegyvere van, hogy külső segítség nélkül is két évig folytatni tudja a háborút

2023. március 9. – 23:53

Másolás

Vágólapra másolva

Az AFP azt írta egy litván hírszerzési jelentés alapján, hogy Oroszországnak annyi erőforrás van, hogy nagyjából két éven át tudja folytatni a háborút Ukrajna ellen.

Elegijus Paulavicius katonai hírszerző azt mondta, hogy Oroszország a hidegháború alatt halmozott fel fegyvereket és felszerelést, és ha hasonló intenzitású marad a háború, mint ma, akkor még két évig kihúzzák a készleteikkel. Ez persze csak akkor igaz, ha idegen államok nem segítik fegyverekkel az oroszokat.

A litván hírszerzés úgy véli, hogy a betartalékolt fegyverekkel még óriási károkat képes okozni Oroszország, és növelni fogják a helyreállítás költségeit.

A polgári hírszerzőik azt állítják, hogy az ukrajnai háború támogatottság, nem olyan nagy az oroszoknál, mint ahogy azt a propaganda próbálja beállítani.

„A rezsim politikájával szembeni elégedetlenség jelenleg egy
passzív formát ölt: többnyire kerülik a mozgósítást, panaszkodnak a gyenge
ellátásra és a hadseregben uralkodó zűrzavarra” – áll a dokumentumban, ami azt is felveti, hogy a hadszíntéri kudarcok további mozgósítással vagy gyorsan romló gazdasági helyzettel a rendszer stabilitására is negatív következményekkel lehetnek.

(via Guardian)

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!