Kobe Bryant özvegye közel 29 millió dollár kártérítést kap Los Angeles megyétől

2023. március 1. – 09:07

Másolás

Vágólapra másolva

Los Angeles megye közel 29 millió dollárt (kb 10,2 milliárd forint) fizet a három éve tragikus helikopter-balesetben meghalt NBA szupersztár, Kobe Bryant özvegyének, aki a magánélet megsértése miatt perelt, miután a rendőrök, tűzoltók és más elsősegélynyújtók egymásnak küldözgették a balesetről és férje holttestéről készült képeket, írja a BBC.

Kobe Bryant és lánya, Gianna hét másik emberrel együtt halt meg 2020. január 26-án, amikor helikopterük lezuhant Los Angeles környékén. Vanessa Bryant keresetéből korábban kiderült, hogy a halálos szerencsétlenség után a helyszínre érkező rendőrök és tűzoltók számos fotót készítettek az áldozatok holttestéről. Egyikük akár száz fényképet is készíthetett, a fotók pedig gyorsan terjedni kezdtek a helyi rendőrség berkein belül.

Kobe Bryant és lánya, Gianna a Los Angeles Lakers és az Atlanta Hawks kosárlabdameccsén 2019 novemberében, Los Angelesben – Fotó: Allen Berezovsky / Getty Images
Kobe Bryant és lánya, Gianna a Los Angeles Lakers és az Atlanta Hawks kosárlabdameccsén 2019 novemberében, Los Angelesben – Fotó: Allen Berezovsky / Getty Images

„A mai napon sikeresen véget ért Bryant asszony bátor küzdelme, hogy felelősségre vonja azokat, akik részt vettek ebben a groteszk viselkedésben. Harcolt a férjéért, a lányáért és mindazokért, akiknek elhunyt családtagjaival hasonló tiszteletlenséggel bántak. Reméljük, hogy a tárgyaláson aratott győzelme és ez a megegyezés véget vet ennek a gyakorlatnak” – írták közleményükben Bryant ügyvédei.

Az alperes, Los Angeles megye ügyvédje is közleményt adott ki, azt írta, hogy a balesetből származó összes megyei vonatkozású peres ügyet lezárták. Közleményéből az is kiderül, hogy a 28 850 000 dolláros egyezség tartalmazza azt a 16 millió dollárt is, amelyet az esküdtszék 2022 augusztusában ítélt meg Bryant asszonynak a magánélet megsértése miatt a Los Angeles megye ellen indított perében. „Reméljük, hogy Bryant asszony és gyermekei továbbra is gyógyulnak a veszteségükből” – írta Mira Hashmall.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!