Tizenhatmillió dollárt kap Kobe Bryant özvegye, amiért a rendőrök egymásnak küldözgették férje holttestének képeit

2022. augusztus 25. – 07:13

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Tizenhatmillió dollárt, azaz mai árfolyamon 6,5 milliárd forintot ítélt meg a bíróság a két éve helikopter-balesetben meghalt kosárlabdázó, Kobe Bryant özvegyének, miután az asszony a személyiségi jogainak megsértése miatt tavaly beperelt négy Los Angeles-i rendőrt, írja az AP.

Vanessa Bryant keresetéből már korábban kiderült, hogy a halálos szerencsétlenség után a helyszínre érkező rendőrök és tűzoltók több fotót készítettek az áldozatok holttestéről. Egyikük akár száz fényképet is készíthetett, a fotók pedig gyorsan terjedni kezdtek a helyi rendőrség berkein belül. A négy rendőr egyike sem vett részt a balesetet követő vizsgálatban. Az egyikük a baleset után a becsapódás közelében helyszínelt, itt jutott hozzá egy tűzoltótól több, a kosaras és tizenhárom éves lánya holttestét ábrázoló fotóhoz, amiket tovább is küldött telefonján két kollégájának.

Egy másik rendőr a szerencsétlenséget követő napokban számos embernek megmutatta a képeket, köztük az unokahúgának, egy rendőrnek, valamint két nappal a baleset után egy helyi bárban is kérkedett azzal, hogy ott volt a baleset helyszínén, mutogatva a képeket egy vendégnek és egy pultosnak.

A kilenc esküdt egyhangúlag egyetértett abban, hogy a fotók megsértették az özvegy magánélethez fűződő jogát, és érzelmi károkat okoztak neki. Az ítéletet épp augusztus 24-én hozták meg, ami Los Angelesben a Kobe Bryant-nap, mivel a mezszámai is ezek voltak: 8 és 24.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!