Kobe Bryant özvegye perli a férje holttestéről készült képeket terjesztő rendőröket

2021. március 18. – 20:31

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Vanessa Bryant, a tavaly januárban helikopterbalesetben elhunyt legendás kosárlabdázó, Kobe Bryant özvegye beperelt négy Los Angeles-i rendőrt, miután kiderült, hogy azok a férje és 13 éves lánya holttestéről készült fényképeket terjesztettek a rendőrségen belül, illetve ismerőseik körében, írja az NBC Los Angeles.

Vanessa Bryant gondatlanság és személyiségi jog megsértése miatt indított kártérítési pert a rendőrök ellen, a keresetlevél részleteit pedig Instagramjára is feltöltötte.

A keresetből kiderül, hogy a halálos szerencsétlenség után a helyszínre érkező rendőrök és tűzoltók számos fotót készítettek az áldozatok holttestéről. Egyikük akár 100 fényképet is készíthetett, ezek a fotók pedig gyorsan terjedni kezdtek a helyi rendőrség berkein belül.

Az egyik rendőr, Rafael Mejia a baleset után a becsapódás közelében helyszínelt, itt jutott hozzá egy tűzoltótól több, Kobe és Gianna Bryant holttestét ábrázoló fotóhoz. Mejia nem sokkal azután, hogy megszerezte a képeket, tovább is küldte őket telefonján két kollégájának.

Egyikük, Joey Cruz a szerencsétlenséget követő napokban számos embernek megmutatta a képeket, köztük az unokahúgának, egy Michael Russell nevű rendőrnek, valamint két nappal a baleset után egy helyi bárban is kérkedett azzal, hogy ott volt a baleset helyszínén, mutogatva a képeket egy vendégnek és egy pultosnak.

Russell egy barátjának küldte tovább a képeket, akivel gyakran videójátékoztak együtt, a negyedik rendőr, Raul Versales (aki Mejiához hasonlóan még a baleset helyszínén hozzájutott a fényképekhez) pedig egy detektívként dolgozó ismerősének továbbította a fotókat.

A négy rendőr egyike sem vett részt a balesetet követő vizsgálatban, így semmi indokuk nem volt arra, hogy személyes eszközeiken tárolják, illetve terjesszék a holttestekről készült fényképeket.

Február elején készült el az amerikai Nemzeti Közlekedésbiztonsági Felügyelet (National Transportation Safety Board) jelentése a helikopterbaleset ügyében. A jelentés arra jutott, hogy a helikopter pilótáját, Ara Zobayant megzavarta a nagyon rossz, ködös időjárás, és ez okozta a balesetet. Nem találtak műszaki problémára utaló nyomokat.

A szakértők szerint Zobayan megpróbált 4000 láb magasra, kb. 1200 méterre menni, hogy a köd és a sűrű felhők fölé emelkedjen. Viszont azt nem vette észre, hogy ekkor valójában a helikopter már zuhanásban volt. Nem sokkal az emelkedési kísérlet után becsapódott a kaliforniai Calabasas közelében egy domboldalba. Azt nem tudni, hogy Zobayan nem bízott a műszerek jelzésében, ezért nem vett róluk tudomást, vagy megzavarodott, és azért nem tudta jól kiértékelni az információkat, de az biztos, hogy rosszul mérte fel a helyzetet, ami aztán végzetesnek bizonyult.

A téma érzékenysége miatt ebben a cikkben nem jelenítünk meg reklámokat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!