Antonio Tiberi profi kerékpáros lelőtte egy miniszter macskáját

2023. február 28. – 23:04

Másolás

Vágólapra másolva

Csapata 20 napra felfüggesztette, a San Marinó-i hatóságok pedig 4 ezer euró bírságot szabtak ki Antonio Tiberi profi kerékpárosra, mert lelőtte a szomszédja macskáját – írja a BBC. A szomszédjában Federico Pedini Amati, San Marino turizmusért felelős minisztere és az ő családja él. Tiberi nyerte tavaly a Tour de Hongrie Kékestetőn végződő szakaszát.

A 21 éves sportoló állítólag ki akarta próbálni, hogy működik a légpuskája, de a miniszter macskájának fejére célzott, mikor a fegyver elsült. A bíróság ezért szabta ki a bírságot, a Trek-Segafredo pedig ezért függesztette fel. Az erre az időszakra járó fizetését a csapat egy állatvédő szervezetnek adományozza.

Antonio Tiberi a 74. Criterium du Dauphine negyedik szakaszán 2022. június 8-án – Fotó: Marco Bertorello / AFP
Antonio Tiberi a 74. Criterium du Dauphine negyedik szakaszán 2022. június 8-án – Fotó: Marco Bertorello / AFP

„A macska senkit nem zavart. Már hosszú ideje velünk élt. A hároméves kislányom, Lucia imádta. Egy háziállat meggyilkolását nem lenne szabad megúszni egy 4 ezer eurós bírsággal”

– mondta a miniszter a Corriere della Serának.

Az olasz Tiberi nemrég költözött San Marinóba. Pedini Aati azt mondta, hogy ugyan értékeli, hogy beismerte tettét, de ennek ellenére nem gondolja, hogy az „ilyen embereknek” meg kéne adni a tartózkodási engedélyt.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!