A britek 40 százaléka adományozott már Ukrajnának

2023. február 26. – 11:44

Másolás

Vágólapra másolva

A brit felnőttkorú lakosság több mint egyharmada, majdnem 40 százaléka támogatta már az ukrajnai humanitárius erőfeszítéseket – derül ki egy új közvélemény-kutatásból, amely szerint a lakosság túlnyomó többsége egy év után is aggódik a háború miatt.

A Christian Aid megbízásából készült új felmérés szerint a felnőtt lakosság 37 százaléka adott már valamilyen adományt a háború rászorultjai számára, míg a válaszadók 81 százaléka mondta, hogy továbbra is aggódik a háború hatásai miatt.

A jótékonysági szervezet szerint 17,7 millió ukrán szorul segítségre, és több mint 13 millió ember továbbra sem tud visszatérni otthonába. A gyorssegélyek eddig több mint 770 ezer érintetthez jutottak el, a Christian Aid elnöke szerint a brit lakosság „hatalmas nagylelkűségéről tett tanúbizonyságot az ukrán nép iránt”.

A brit jótékonysági szervezetek által működtetett DEC Ukraine Humanitarian Appeal egy év alatt már több mint 400 millió fontot gyűjtött össze, ebből 25 millió fontot az Egyesült Királyság kormánya adott. Több más, vallási alapon működő jótékonysági szervezet arra figyelmeztetett, hogy a brit kormány Ukrajnának nyújtott támogatása nem mehet a világ más, válságban lévő területei támogatásának a rovására, miután aggályok merültek fel, hogy a brit segélyalapot jelentősen kimerítették a Nagy-Britanniába érkező ukrán menekülteket támogató projektek.

(Guardian)

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!