Borrell: Egy ország nagyon szkeptikus a szankciókról, de az is megszavazta

2023. február 24. – 14:03

Másolás

Vágólapra másolva

„Világos, hogy Oroszország masszív támadást fog indítani” – nyilatkozta Josep Borrell. Az EU külügyi és biztonságpolitikai képviselője úgy látja, hogy „Európa is veszélyben lesz”, ha Oroszország nyer, mert „Putyin nem fog ott megállni”. Az El Periodicónak arról beszélt, az Ukrajnát körbevevő műholdak alapján Oroszország mozgósította a légierejét, és amint az időjárás lehetővé teszi, intenzívebbé teszi a már megindított támadását.

Borrell úgy látja, jobb lett volna előbb küldeni a Leopard tankokat, mint hónapokig rágódni a kérdésen, de Európa ilyen, fokozatosan válaszol.

Az uniós kvázi-külügyminisztert külön megkérdezték arról is, hogy a szankciók elfogadásakor voltak nehéz helyzetek az olyan országok vonakodása miatt, mint Magyarország, és nem érzi-e úgy, hogy időnként belső ellenséggel tárgyal. Borrell szerint nem minden uniós ország látja ugyanúgy a szankciókat, egyikük pedig nagyon szkeptikus a szankciók következményeiről, mert szerinte nincs hatásuk és nem kellett volna elfogadni azokat, mert lábon lőttük velük magunkat. Ő nem így gondolja, de az az ország is megszavazott minden szankciót. „Szkeptikus, nem hisz bennük, de nem töri meg az egységet.”

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!