Ukrajna háborús szponzornak minősítette az Auchant

2023. február 23. – 15:22

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Az ukrán korrupciómegelőzési ügynökség háborús szponzornak minősítette az Auchant – írja a 444.hu az ügynökség jelentése alapján.

Az indoklás szerint a francia üzletlánc az Ukrajna elleni háborút finanszírozza azzal, hogy továbbra is fenntartja oroszországi működését, és nem volt hajlandó csatlakozni a bojkotthoz.

Az ügynökség aLe Monde és a Bellingcat oknyomozása nyomán azt is írja, hogy „a teljes körű invázió kezdete óta a francia Auchan orosz leányvállalata adót fizet a terrorista ország költségvetésébe, és a civileknek nyújtott humanitárius segély álcája alatt szállít árut az orosz hadseregnek a megszállt ukrán területeken”.

2021-ben az Auchan oroszországi részlegének bevétele 3,2 milliárd eurót tett ki, ami az Auchan Retail teljes bevételének mintegy 10%-a – írja az ügynökség.

Az ukrán korrupciómegelőzési ügynökségének „A háború nemzetközi szponzorai” című listáján egyébként olyan cégek szereplenek, mint a brit csomagoló- és papírvállalat, a Mondi; a francia Bonduelle és az amerikai Procter & Gamble. A teljes listát az indoklásokkal itt lehet böngészni.

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!