A Wagner vezetője kiharcolta, hogy csoportja megkapja a kért lőszerellátmányt Moszkvától

2023. február 23. – 18:54

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Megkapja a kért lőszereket a Wagner-csoport az orosz katonai vezetéstől – közölte Jevgenyij Prigozsin, az Ukrajnában az orosz reguláris hadsereg mellett harcoló magánhadsereg alapítója. Prigozsin a hét elején nyilvánosan gyalázta az orosz hadi vezetést, azt állítva, hogy a harcosai által tapasztalt lőszerhiány tudatos döntés eredménye, szerinte egyesek azon dolgoznak, hogy felszámolják a csoportot.

„Nem tudom megoldani ezt a problémát minden ismertségem és kapcsolatom ellenére”, közölte ekkor a hiányra utalva. Prigozsin szerdán mondandója nyomatékosítására közzétett egy képet, amelyen több tucat halott katona volt látható, róluk azt állította, azért öltek meg őket, mert Szergej Sojgu védelmi miniszter és Valerij Geraszimov vezérkari főnök visszatartották a lőszerellátmányt, csak hogy őt bosszantsák. Személyesen egyik érintett sem nyilatkozott ebben az ügyben, de a minisztérium visszautasította a vádat.

Prigozsin legfrissebb üzenete szerint elsimult a probléma, az ellátmány elküldéséhez szükséges, fontosabb dokumentumokat már aláírták. „Szeretnék köszönetet mondani mindazoknak, akik segítettek nekünk ebben. Több száz, talán több ezer ember életét mentették meg, akik a hazájukat védik, esélyt adtak nekik, hogy továbbléphessenek az életükben” – mondta.

(Reuters)

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!