A britek szerint a Wizz Air a legrosszabb légitársaság rövid utakra

2023. február 22. – 10:35

Másolás

Vágólapra másolva

A megkérdezettek kevesebb mint fele, alig 48 százalék volt elégedett a magyarországi székhelyű légitársaság szolgáltatásával, míg a Ryanair 52 százalékot, az Eurowings 53 százalékot, a British Airways pedig 56 százalékot kapott. A Which? még 2022 októberében kérdezte a briteket (kb. 8000 főt) a rövidtávú utakat biztosító légitársaságokról. A résztvevőknek értékelniük kellett a beszállás élményét, az utastér milyenségét és az ülések kényelmét is.

A legjobb értékelést, 80 százalékot a Jet2.com érte el, utána következett 78 százalékkal a Turkish Airlines.

A megkérdezett utasok ötből egy csillagot adtak csak a Wizz Airnek a beszállás élményére, az utastérre és arra, hogy mennyire kényelmesek az ülések. A többi kategóriában, ideértve az ár-érték arányt és a tisztaságot, sem adtak két csillagnál többet.

A Wizz Air nyolc brit repülőtérről, köztük Birminghamből, Edinburghból, Gatwickből és Lutonból szállít utasokat.

A Which? utazási szerkesztője, Rory Boland szerint az utasok az elmúlt években nehéz időszakon mentek keresztül, „az utolsó pillanatban bekövetkező késések és törlések elfogadhatatlanul gyakoriak. Míg az olyan légitársaságok, mint a Jet2.com, kitűntek azzal, hogy kiváló ügyfélszolgálatot és megbízható szolgáltatást nyújtanak az utasoknak, sok versenytársuk nem tud ehhez felnőni.”

Az értékelésük szerint a Wizz Airt érdemes kerülni, mert gyenge az ügyfélszolgálati eredményük. A légitársaság szóvivője a Guardiannek azt mondta, hogy a Wizz Airnél mindent megtesznek azért, hogy utasaik „időben és minimális késéssel érjenek célállomásukra. A Wizz Air vadonatúj, korszerű Airbus repülőgépekből álló flottát üzemeltet, amelyek átlagéletkora 4,6 év, és amelyek kényelmet, helyet és modern belső teret biztosítanak az utasoknak.”

A British Airways szóvivője szerint „ez a kis felmérés, amelyet a globális légi közlekedés egyik legnehezebb időszakában végeztek, valószínűleg nem tükrözi pontosan annak a több tízmillió ügyfélnek a véleményét, akik ugyanebben az időszakban úgy döntöttek, hogy velünk repülnek. Bár nem állítjuk, hogy mindig mindent jól csinálunk, továbbra is elismerik a szolgáltatásunkat.”

A Wizz Air neve gyakran kerül elő olyan történetekben, amelyekben reptéren, szállás nélkül otthagyott utasokról vagy elhagyott, ottfelejtett csomagokról esik szó.

A légitársaságra az utóbbi időszakban sok panasz érkezett, ezért augusztusban fogyasztóvédelmi eljárást indított vele szemben a GVH. A panaszok szerint a légitársaság nem nyújtott tájékoztatást és segítséget járatkésések és járattörlések esetén; nem biztosított szállást és átfoglalást, többletköltséget okozva ezzel az utasoknak; nem válaszolta meg 30 napon belül a fogyasztói beadványokat; valamint emelt díjas telefonos ügyfélszolgálatot működtet, az Igazságügyi Minisztérium szerint ezzel is megsértve a jogszabályokat és a magyar fogyasztók jogait.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!